1 dag
Een training die medewerkers in de grootkeuken bewust maken van de aanwezige gevaren op het gebied van voedselveiligheid en het feit dat gedrag onderdeel is van goede hygiëne. Een goede handhygiëne en hygiënisch werken zijn twee basiselementen voor voedselveiligheid, naast het op de juiste manier bewerken van voeding zoals opslag, bereiding, verhitting en serveren.
Tijdens deze training wordt er aandacht besteed aan alle aspecten van voedselveilig werken, de juiste reinigingstechniek en de risicomomenten in voedselbewerking.
Resultaat
De deelnemers hebben na afronding van de training:
– Basiskennis van voedselveiligheid
– Inzicht in risico’s en eigen verantwoordelijkheid
– Inzicht in de consequenties van eigen handelingen
Doelgroep
Keukenmedewerkers, koks/souschefs, voedingsassistenten, medewerkers facilitaire dienst.
Inhoud
– Het belang van levensmiddelenhygiëne
– Voedsel gerelateerde ziekten en basis microbiologie
– Kruisbesmetting, voedselbederf en fysieke gevaren
– Beheersing van hygiëne in de praktijk
– Ontvangst, opslag, bewerking en serveren
– Persoonlijke hygiene
– Reiniging en desinfectie
– Wetgeving, HACCP